utorak, 18. srpnja 2017.

DIY slider birthday card

I came across an interesting tutorial about some kind of optical illusion greeting cards and I just had to make one for a friend's birthday. Simple black and white illustrations transform into colourful ones by pulling out the left part of the card. It's actually pretty simple and very creative.


Na Instagram računu @5.min.crafts naišao sam na izradu zanimljivih čestitki s optičkim varkama i odlučio sam napraviti jednu za rođendan. "Varka" je u tome što povlačenjem dijela čestitke crno-bijeli crtež postaje šaren, a vraćanjem čestitke u prvotni položaj slika opet postaje crno-bijela.

Prvo što trebate napraviti je okvir čestitke, te izrezati dva identična bijela papira i čvršću prozirnu foliju (može biti od neke ambalaže ili folija za grafoskop) koji stanu u prorez:


Jedan list papira zalijepite zajedno s okvirom čestitke (samo s jedne strane, u ovom slučaju desne). Na drugi papir prislonite foliju i zalijepite ih s lijeve strane. Na papir nacrtajte što želite i obojite flomasterima:


Zatim vratite foliju na svoje mjesto (iznad gotovog crteža) i na nju crnim markerima preslikajte samo konture crteža:


Prilikom sastavljanja čestitke pazite na to da dio s folijom dođe iznad onog zalijepljenog bijelog papira, a obojeni dio ispod. Prilikom povlačenja tog lijevog dijela čestitke, dobije se zanimljive iluzija koju možete vidjeti i na videu:


Jedini problem kod kreativnih čestitki je taj što, kad vam se zaredaju rođendani kao kod mojih prijatelja i rodbine u srpnju, morate stalno smišljati ili pronalaziti nove ideje kako ne bi ispalo da iz tjedna u tjedan reciklirate stare ideje. Stalno razmišljam o tome da, ako vas netko smatra kreativnom osobom, to morate dokazivati iz dana u dan i s vremenom to postane neka vrsta opterećenja, jer se bojite da ćete iznevjeriti njihova očekivanja. Ili je to samo moje viđenje problema koji zapravo ne postoji i ljudi oko mene se uopće ne zamaraju takvim sitnicama?

Uglavnom, i dalje ću nastaviti po svom, kamo god me to odvelo. Do idućeg projekta!

Nema komentara:

Objavi komentar