nedjelja, 30. srpnja 2017.

Birthday cards (June/July 2017)

Here are some of the birthday cards I made in June/July 2017. There are many Youtube channels with creative tutorials which helped me come up with my versions of pop-up birthday cards.


Ovaj put ću vam predstaviti tri rođendanske čestitke koje sam napravio tijekom lipnja i srpnja ove godine. Za razliku od nekih koje sam radio "iz glave", za ove mi je bila potrebna pomoć tutoriala s kreativnih kanala na YouTubeu.

Three balloons



Ova je napravljena jednom od najčešćih tehnika koje sam uspio naći na internetu. Likovi koje želite na naslovnoj stranici nisu samo zalijepljeni, nego imate dojam kao da lagano lebde iznad pozadine. Budući da se radi o balonima, upotrijebio sam i tanki konopac, te prigodnu traku na kojoj piše Happy birthday.


Da bi se stvorio dojam "lebdenja", tanke trakice papira se saviju u određeni položaj koji djeluje poput opruge i zalijepe iza svakog balona. Čestitka stane u kuvertu, jer čim se izvadi, baloni se uz pomoć te "papirnate opruge" opet lagano uzdignu i naizgled "lebde".


Hot air balloon



Ova čestitka, osim što nastaje na isti način kao prošla, ima također isti motiv - balon. Ovaj put se radi o balonu na vrući zrak koji leti među oblacima. Dojam "lebdenja" je postignut kao i prije, osim što su na ovoj trebale dvije "papirnate opruge", zbog veličine balona. Jedan oblak je postavljen ispred, a drugi iza radi efekta dubine. U oba prikazana slučaja uz upotrebu tih "opruga" lakše je poigrati se s perspektivom nego kod "plošnih" čestitki.


The cake



Ova čestitka se prilično razlikuje od prve dvije. Ovdje se kreativni elementi ne nalaze na naslovnici, već unutar čestitke. Efektnim rezanjem unutrašnjeg papira mogu se dobiti "stepenasti" oblici koji tvore tortu i ona se oblikuje otvaranjem čestitke.


Nakon što to izrežete, jedino još morate ukrasiti "tortu" i pozadinu po želji, a u "podnožju" ostaje dovoljno mjesta za rođendansku poruku. Na kraju sve (osim izrezanih i presavijenih dijelova koji predstavljaju tortu) zalijepite na čestitku.


Ove se tehnike možda nekome čine kao gnjavaža, ali ako imate malo strpljenja, nije toliko problem napraviti ih. Možete i personalizirati čestitke prigodnim motivima ili možete, kao i ja u ovim slučajevima, koristiti uobičajene motive koje povezujemo s rođendanom, srećom, pozitivnim osjećajima i sl.

Nema komentara:

Objavi komentar