četvrtak, 22. rujna 2016.

Pokéball privjesak od polimerne gline

 Another polymer clay project. It's again a keychain, but this time it's a small Pokéball. I found a tutorial on YouTube and it's really one of the easiest projects I've done so far. 


Kad objavljujem postove, pazim na to da bude jedan crtež i jedan projekt (trenutno nešto od polimerne gline), tako da je ovaj put opet došao red na jedan privjesak za ključeve. Radi se o Pokéball, odnosno lopti kojom se hvataju i čuvaju Pokemoni. Sam proces izrade je vrlo jednostavan, našao sam zanimljive upute na YouTube-u.

Kao što vidite na donjim slikama, naprave se dvije loptice iste veličine, crvena i bijela. E sad, budući da je problem rezati ih, jer bi se zbog mekoće gline izobličile, prvo ih treba ostaviti neko vrijeme u zamrzivaču (yes I know, I was also like WTF, but it actually works!). Nakon toga ih je lakše pravilno izrezati i spojiti, te dok su još ohlađene, provući žicu na koju će se zakvačiti ostatak privjeska. Ovaj put nisam koristio spajalice, već sam nabavio gotove unaprijed napravljene žice baš za takvu primjenu, kao i dijelove za privjesak (eBay, hvala ti na idejama, Hrvatska pošto, gledam te poprijeko zbog svake 4,50 kune koje mi uzmeš za "mali paket"). Za kraj samo treba napraviti crnu crtu oko lopte, te dvije kuglice, jednu veću crnu i manju bijelu, koje se utisnu na jednoj strani lopte.


Nakon pečenja i premazivanja lakom, proizvod izgleda ovako: 


Neki dan sam otkrio kako ukloniti nečistoće koje se pojave na glini nakon oblikovanja (pogotovo na svjetlijim bojama), ali još nisam koristio tu tehniku. Vidjet ću kod budućih radova.

Ovaj put toliko, vidimo se s nekim novim projektom,

Grdi

Nema komentara:

Objavi komentar