subota, 10. rujna 2016.

Harley Quinn

My version of Harley Quinn from the comics and the movie Suicide Squad. The pose is reference to the action figure from the video game Batman: Arkham Knight and the look is inspired by the digital artist Jeremy Roberts and his covers for DC's Suicide Squad. It's not that I didn't like her pink and blue design from the movie, but I'd rather see her in any version of her classic red and black costume.



Znam da je čudno da kao zagriženi Marvelite nisam nacrtao nešto iz njihovih franšiza, ali igrom slučaja odlučio sam se za DC-evu heroinu (?) Harley Quinn iz nedavnog kino-hita Suicide Squad. Neću ulaziti u to koliko je film bio hit ili ne (o tome se i dalje vode rasprave na internetu), već me je zaintrigirala sama Harley, budući da je to jedan od likova kojeg također znam od prije, pa me zanimalo kako će je "prebaciti" na veliki ekran.

Za one koji baš ne poznaju stripove, a gledali su ovaj film, bit će čudan izbor boja i općenito njen izgled na mojem crtežu, ali radi se o tome što su crvena i crna boja, te kostim poput dvorske lude oduvijek bili njen zaštitni znak. Film je krenuo u jednom gotovo potpuno drugom smjeru, odlučivši se za ružičastu i plavu kombinaciju, ali ja sam ovdje pokušao nekako spojiti oba svijeta, ubacivši nekoliko detalja iz filma (ogrlica Puddin, palica, mrežaste čarape i sl.). Poza je neobična i pomalo neprirodna zbog toga što mi je referenca bila lutka (action figure) Harley iz video igre Batman: Arkham Knight, a što se tiče većeg dijela izgleda, za to je zaslužan digitalni crtač Jeremy Roberts i njegov rad za naslovnice stripa Suicide Squad.

Kad govorimo o procesu, moram priznati da je bilo naporno, prvenstveno zbog osobnih obveza, ali i želje da svaki detalj bude savršen. Na konačnom proizvodu se to ne primijeti toliko, ali na originalnom se vidi svaka sitnica, od bljeska u zjenici oka do svijetlih i tamnih tonova na mecima. Mnogi vjerojatno na to neće reagirati, ali samo ja znam koliko sam vremena uložio na detalje koji se u konačnici izgube. Za kraj evo tri stupnja koja prolazim svaki put kod crtanja (olovka, lineart, osnovne boje) prije nego što ubacim svjetlo/sjenu i efekte za završni crtež:


Do idućeg ctreža ili projekta,

Grdi

Nema komentara:

Objavi komentar