subota, 1. listopada 2016.

Pokéball magnets and badges

This was a little bit simpler way to use polymer clay - a flat Pokéball as a fridge magnet and a badge.


Ovo je bio vrlo jednostavan zadatak: Pokéball kao magnet za hladnjak i značka. Zapravo me zanimalo kako će pištolj za vruće ljepljenje reagirati s Fimo masom za modeliranje i hoće li uspješno držati magnet, odnosno iglu za značku.

Sam proces oblikovanja nije dugo trajao. Trebalo je napraviti dvije kuglice, spljoštiti ih i prerezati na dva identična dijela. Zatim se jedan dio crvene zalijepi za jedan dio bijele i tako još jednom (sličan proces kao i kod privjeska za ključeve, samo što ovaj put u pitanju nisu bile kuglice, već stanjeni oblici). Zatim se na crtu između dva dijela stave uske trake crne gline, te se naprave dvije kuglice, jedna crna (veća) i jedna bijela (manja). Nakon toga se one utisnu na sredinu kruga, prvo crna, pa bijela (logično), i rezultat je tu.


Nakon pečenja, sušenja i bojanja zaštitnim lakom na red dolazi već spomenuti pištolj. Već sam radio s njim, ali na nekim drugim materijalima, ali i pečena polimerna glina se isto ponaša, pa nije bilo problema. Na jednu sam zalijepio magnet, na drugu iglu i to je to.


Eto, ovaj put stvarno samo kratko...

Grdi

Nema komentara:

Objavi komentar