četvrtak, 22. ožujka 2018.

Yuckly (Spring)

As you can see, I keep redesigning some of my early creations. This time it's my Facebook and deviantART avatar Grdi, a monkfish/frogfish that also got an international name this time: Yuckly (yuck + ugly). I used most of its previous design, but made it look more cartoony and friendly: it's smiling, it doesn't show so many sharp teeth anymore and the eyes are a little bit closer together. Also, the pectoral fins and the tail look more like arms and legs. As this is my spring avatar, I used familiar details from previous versions: grass, daisies, sky, sun... This time Yuckly is holding a colour pencil to remind visitors or subscribers it's an artist's account and I plan to change its colour according to the season presented in the picture: green (spring), yellow (summer), brown (autumn/fall) and blue (winter).


Jedna od zadaća ilustratora je osmisliti prepoznatljiv avatar koji će ga predstavljati. Već godinama je to kod mene Grdi, lik grdobine koja na raznim crtežima upada u razne situacije. Odlučio sam ga malo redizajnirati i više angažirati u svojim ilustratorskim pothvatima, koristeći tehnike i savjete uspješnijih ilustratora. Dobio je i međunarodno ime Yuckly, što je zapravo složenica riječi "yuck", kao "fuj" i "ugly" kao "ružan" - u biti, skoro kao Grdi, a da opet ne bude neko ime koje se često koristi na internetu.

Iako se vani tako ne čini, došlo nam je proljeće, a znate da ja uvijek promijenim Grdijev avatar na početku nekog godišnjeg doba. Dakle, vrijeme je i da osvježeni lik Grdi/Yuckly dobije svoju šansu i ovom prilikom doživi svojevrsnu premijeru. Lik je očito baziran na starom avataru, ali nakon nekoliko pokušaja izabrao sam malo dopadljiviji, "prijateljskiji" dizajn, s manje vidljivim oštrim zubima, smiješkom i malo više približenim očima. Paleta boja će ostati ista kao ranije - zelena za proljeće, žuta za ljeto, smeđa za jesen i plava za zimu. Također je, osim prepoznatljivih elemenata koje inače koristim za godišnja doba, dobio i drvenu bojicu u spomenutoj boji za to doba, kako bi naglasio "umjetničku" stranu "brenda" GrdiArt.

Toliko za sada. Čitamo se uskoro!

Nema komentara:

Objavi komentar