ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Pens and liners (Inktober 2017)

My "weapons" that helped me "fight" this year's Inktober challenge: STA Pigment Liners (0.1mm, 0.2mm and 0.3mm), Stabilo Write-4-all Marker Medium, Pentel N850 Bullet tip Permanent Marker and Uni-ball Signo Broad UM-153 White Gel Pen! Although I didn't use the white ink pen, I mentioned it anyway, because I got it specifically for this occasion and I'll certainly use it for my next projects.


Često me pitate koje sam olovke i flomastere koristio tijekom Inktober izazova, pa evo da vam napokon udovoljim: najviše sam koristio STA Pigment Liners (od 0.1mm, 0.2mm i 0.3mm), koje sam nabavio preko eBaya. Prve dvije sam najviše koristio, pa možete vidjeti da se natpis na njima i najviše izlizao, a posebno na prvoj. Ta od 0.1mm mi je najdraža i naručio sam još dva komada (evo, upravo danas stiglo!). Stabilo Write-4-all Marker Medium i Pentel N850 Bullet tip Permanent Marker sam kupio u Mülleru. Preko eBaya sam također kupio i Uni-ball Signo Broad UM-153 White Gel Pen, dakle olovku s bijelom tintom, koja mi je trebala poslužiti za "brisanje" crne, iako se zapravo ponaša poput korektora. Nju sam izabrao između svih za koje sam vidio recenzije na YouTubeu i čini mi se da sam dobro izabrao. Za razliku od prošlogodišnjeg Inktobera, nisam je morao upotrijebiti nijednom, ali njen efekt, kao i ostale spomenute olovke možete vidjeti i na ovoj slici.

nedjelja, 5. studenoga 2017.

A DIY Halloween gift

Here's my DIY present for this Halloween. Like last time, I found a tutorial for an interesting project and tried to create it adding some new elements like decoupage, and wooden tags (a pumpkin, a bat and a skull). It turned out even better than I expected it.


Kao i prošle godine, i ove sam odlučio napraviti prigodan poklon za Halloween,  za koji sam također pronašao turorial na YouTubeu. Dodao sam neke svoje elemente koje sam jos prije osmislio za jedan drugi projekt.

Duh


Prvi dio se odnosi na čašu u kojoj će biti vrećica s bombonima/čokoladicama, a poslije može poslužiti i za olovke. Radi se o opranoj i očišćenoj konzervi kakvu možete naći u skoro svakom kućanstvu. Prema tutorialu ju je trebalo obojiti bijelom bojom u spreju, ali ja sam se poslužio decoupage tehnikom, budući da sam je koristio i za drugi dio poklona. Razrezao sam papir u nekoliko traka i uz pomoć ljepila za decoupage zalijepio na konzervu. Čak sam prekrio i jedan dio unutrašnjosti, tj. samo gornji dio, prvenstveno zbog toga što su rubovi bili malo oštriji. Na kraju sam, kao i inače, ljepilom prekrio (lakirao) cijelu površinu koju zauzima papir.


Bundeva, šišmiš i kostur


Drugi dio poklona sam napravio na način koji sam nedavno koristio za izradu privjesaka, bedževa i ogrlica. Na eBayu sam naručio okrugle drvene privjeske i samoljepljive plastične oči. Upotrijebio sam kolaž i nešto što sam našao u Hobby Artu, a najbliže mogu opisati kao "gumeni filc" (ako to uopće ima smisla). Njega sam koristio za izradu šišmiševih krila i ušiju. Kolaz sam lijepio ljepilom za decoupage, a "filc" sa pištoljem na vruće lijepljenje. Sve to možete vidjeti na fotografiji dolje.


Rezultat


Kad se konzerva osušila, ukrasio sam je narančastom trakom s jesenskim motivima, zalijepio velike plastične oči, te usta od "gumenog filca" pištoljem na vruće lijepljenje. Na osušene privjeske zalijepio sam manje plastične oči, te provukao tanki konopac kojim sam zavezao vrećicu sa slatkišima.


četvrtak, 2. studenoga 2017.

Inktober 2017, Week 4

This year I'm using the official prompt list again (it was made by @jakeparker, who started this Inktober challenge a few years ago), but this time I'm interpreting it through the eyes of one of my newly created characters and accompanied by a short poem. This will also be a good practice for my new comic, starring the character you'll get to know pretty well this month. I'd like to believe I'm stepping up my game in relation to last year's challenge. As usual, I'm going to post here weekly (you can follow my daily posts on my IG account, FB page or dA account). These are my drawings from the first week (Day 23 - Day 31).


DAY 23: JUICY

"If someone wants to spill the tea,
Don't act so prude, just take a sip!
So what if that may not feel right?
We all love some juicy gossip."




DAY 24: BLIND

"Feeling proud of your achievements,
Treating everybody as prey,
Blind to all people you stepped on
Just to get to where you're today?"




DAY 25: SHIP

"A big ship, a beautiful cruise,
Such great fun, no flaw, no weakness,
There you can spend some precious time -
Except if you have sea sickness."




DAY 26: SQUEAK

"Hey, little mouse, don't be afraid,
My fear is much bigger than yours,
If you squeak once, I will squeak twice
And even pee myself, of course."





DAY 27: CLIMB

"Climbing up the wall, feeling strong,
Trying even if my hands chafe,
Pretending to be brave and bold,
While there's a rope that keeps me safe."





DAY 28: FALL

"What's this season that we're in now?
Some call it autumn, some say fall.
Autumn is tricky, there's no rhyme,
Like ball, doll, mall, crawl, small or wall."





DAY 29: UNITED

"You're back, we're united once more,
Now I don't feel sorrow and pain,
Finally I can be happy,
I mean, until you leave again."




DAY 30: FOUND

"I had a dream and then lost it,
But still waited for a breakthrough,
Until finally something changed
And I found my passion anew."




DAY 31: MASK

"So, what's it gonna be today -
Happiness, sadness or despair?
What do they want to see in me?
A new day - a new mask to wear."