nedjelja, 28. listopada 2018.

Take Me Away

This drawing is inspired by one of the scenes between Scotty Sire and Kristen McAtee from Scotty's new music video "Take Me Away". 🎼👍


Neću lagati, iako pratim The Vlog Squad i njihove YouTube i pjevačke karijere, iza ovog crteža se kriju i sebični razlozi. I dalje mi nije jasan algoritam prema kojem moji crteži ne dolaze do šire publike i imaju malo pogleda i lajkova, a Instagram profil na korak do 300 sljedbenika spusti se za dvadesetak (naime, jako puno ljudi vas počnu pratiti, pa odustanu, što može biti jako frustrirajuće kad su u pitanju brojke), i bez obzira na to što će mnogi od vas reći da trebam crtati za sebe, a ne za lajkove - ponavljam, nije mi bitna popularnost, već želim da mi barem neki moji radovi (koje smatram superiornijima nekima koji dobivaju za njih i stotinjak lajkova) pomognu u samopromociji i eventualno otvore vrata (ili barem odškrinu prozor) za neke nove mogućnosti.

Pretprošle godine sam tako nacrtao nešto vezano za tada popularne vloggere i Twitter je poludio do te mjere da sam morao isključiti notifikacije, jer sam se bojao da će mi mobitel eksplodirati. :-) Otad nisam postigao ni približan uspjeh, pa sam pomislio da bi mi sličan projekt mogao opet pomoći u tome. Izabrao sam svoje omiljene YouTubere Scottya i Kristen i primijenio istu formulu, ali - reakcija je na moje iznenađenje izostala. Sinoć sam objavio ovu sliku uz hashtagove i tragove na Instagramu i Twitteru, izašao iz aplikacija i nervozno čekao trenutak da ih opet upalim. Sjećam se, prije dvije godine onaj tweet se proširio u roku od nekoliko sekundi, ali evo, za ovaj će uskoro proći 24 sata, a gotovo nitko osim mojih redovitih sljedbenika nije reagirao. Doduše, na Instagramu ga je primijetio jedan iz Vlog Squada, koji se također pojavio u tom spotu, ali zasad je stalo na tome. Sve nešto očekujem da će se ipak nešto pokrenuti, da će ga barem Scotty i Kristen primijetiti, ali ako se na Twitteru nešto ne dogodi za nekoliko minuta ili unutar jednog dana, prilika je propuštena.

Bilo kako bilo, život ide dalje, radije se trebam potruditi češće crtati, nego računati na ovakve "jeftine" trikove. Nekad uspiju, ali eto, nije pravilo. Za kraj, pogledajte i spot koji je poslužio kao inspiracija za cijelu ovu priču.

srijeda, 24. listopada 2018.

Venom

Since I'm not doing this year's Inktober challenge, this could be a good opportunity to combine it with my plan to draw fan art after watching popular movies and TV shows (but if you follow my account long enough, you already know I'm way behind fulfilling that plan). I don't think I need to point out that Venom was the easy choice for this kind of drawing, so here he is... well, at least his head.


As for the movie - no spoilers - IMHO it was pretty good. Of course, I have to admit it seemed kind of "little" and somewhat simplified, but that's the feeling we get after being bombarded by various movie universes and/or multiverses such as MCU and DCEU. I know they spoiled us, but movies and series like these just feel more interesting, intense and thrilling, especially when we see familiar characters from the same "universe". So, it's no secret that there's no Spider-Man in this movie, who should be very important for Venom's origin, but the movie is interesting and funny enough to function even without him. Forget most of the things you've known about the comics or similar movies so far and you'll enjoy a pretty good stand-alone old-school (anti)superhero movie.