subota, 26. kolovoza 2017.

Umberto & Espina

My new OCs, Pokémon trainers Umberto and Espina on the beach with their respective Pokémon Umbreon and Espeon, along with the inevitable flamingo pool float and the Pokémon beach ball. :-) I've been changing it for weeks (months?), constantly adding something new... As usual, there's no real background, just the illusion of the sea/sky and the sand, but there are so many other details that I'm proud of. ;-)


Napokon je gotovo! Crtež koji sam toliko pompozno najavljivao konačno je tu! Kao što sam najavio, radi se o kombinaciji ljetne teme i Pokemona. Na ideju sam došao kad sam završio prvi crtež s kombinacijom Umbreona i njegovog trenera. Ovaj put sam to proširio na Espeona i njegovu trenericu. Zamislio sam da i ona koristi boje i motive svog omiljenog Pokemona, što objašnjava paletu boja koju vidite.

Inače je među nekim umjetnicima na deviantArtu tradicija da napravite neke svoje O.C. (original characters), pa bi ovo dvoje mogli biti moji. Smislio sam i imena - Umberto (prema Umbreonu) i Espina (prema Espeonu), jedino bi bio red da ih nastavim i dalje crtati, ali vidjet ćemo kako će se to razvijati.

Sama skica je nekoliko puta promijenjena, i to najviše vezano uz frizure. Zamislio sam da njegova bude nekakva hipsterska, a njena pankerska. K tome, dodao sam još neke detalje po pitanju ukrasa i nakita, a zadnje sam ubacio velikog plamenca za napuhavanje (koji su ove godine veliki hit na plažama i bazenima), te loptu za plažu u bojama pokelopte. Istina, cijeli proces je potrajao, ali to je isključivo zbog mojeg otezanja. Često sam radio nešto drugo za što bih dobio trenutnu inspiraciju, a ovo sam događao.

I ovaj crtež je u potpunosti izrađen u Inkscapeu i na nekoliko mjesta mi je zadao probleme, ali ništa toliko složeno što se nije moglo riješiti upornošću, dosjetljivošću i vježbom. Opet nisam pridavao previše važnosti pozadini, već sam ostavio dvije boje koje bi trebale predstavljati nebo ili more i pijesak.


Kao i uvijek, nema čekanja, vrijeme je za novi projekt, ma koje on tehnike bio! Do idućeg puta! 😉

Nema komentara:

Objavi komentar