subota, 11. veljače 2017.

Eleven & Demogorgon

Here's  my new drawing inspired by Stranger Things, while waiting for season 2... I know the idea for this illustration isn't so original, but in my defense, I didn't know that when I started drawing. :-/ Anyway, this is my version.


Čekajući novu sezonu hit-serije Stranger Things, odlučio sam se za jednu ideju kojom se bavim već neko vrijeme: nacrtati Eleven u prepoznatljivoj odjeći i pozi i iza nje siluetu Demogorgona. Tek kad sam počeo crtati, shvatio sam da slični crteži već postoje, ali nema veze, dopušteno je da svatko nacrta svoju verziju, zar ne? Osobno sam jako zadovoljan kako je crtež ispao, a kao i obično, slijede i neki od koraka prilikom nastajanja ovog crteža:


Nakon što sam prilično brzo obavio sve što inače napišem kad predstavljam novi crtež, došlo je vrijeme za malo duže objašnjenje situacije u kojoj se trenutno nalazim. Radi se o usporedbi prošlog i ovog crteža, tj. onome što se u međuvremenu dogodilo i što se nije dogodilo. Ako ste pročitali prošli post, mogli ste saznati kako je taj crtež prošao: ukratko - tisuće lajkanja i komentara na Twitteru i Instagramu. A onda se dogodio ovaj crtež i - nije se dogodilo skoro ništa! OK, na Instagramu vas uvijek barem netko primijeti, ali što se tiče Twittera, izostao je svaki oblik podrške. Budući da je prošlo oko 24 sata, taj tweet je očito "pokopan" i male su šanse da uopće dođe do ikog, dok u isto vrijeme poneki retweetovi za prošli crtež i dalje stižu.

Ta činjenica me ne bi trebala nimalo čuditi, jer  na Twitteru imam samo jednog jedinog followera, što znači da je situacija s prošlim crtežom bila puka slučajnost - svima se svidio samo zbog vloggera koje je crtež predstavljao, a nitko nije odlučio početi me pratiti zbog mojih ostalih radova. S druge strane, ovaj crtež ovdje je trebao polučiti bolji uspjeh, jer se radi o jednoj od trenutno najpopularnijih serija, a još treba dodati i činjenicu da su izašli prvi traileri za drugu sezonu, znači nisam mogao izabrati bolji trenutak. No, ipak je nešto pošlo krivo. Koliko god sam ponosan na crtež, on nije dopro skoro ni do koga (na Twitteru doslovno!), pa čak i prijatelji koji inače lajkaju moje crteže, ovaj su zbog nekog razloga ignorirali.

Ne želim da ovo ispadne kako se žalim, jer sam svjestan da nisu svi crteži svima po volji, ali ipak se čudim. Velika je razlika od onoga što se dogodilo prije nekoliko dana, sva ta podrška, ludnica oko lajkanja, koja mi je toliko zbunila mobitel da sam mislio da se pokvario - nasuprot ovoj hladnoj pljusci, tj. naglom buđenju. Ali, život ide dalje. Ne mogu učiniti ništa osim nastaviti kao dosad, pa što se dogodi. Plan mi se nije promijenio, i dalje namjeravam crtati i izrađivati što kreativnije stvari prvenstveno za sebe i svoju dušu.

Do idućeg projekta!

srijeda, 8. veljače 2017.

Bing Hero Bong

This time something completely different: YouTubers Christine Sydelko and Elijah Daniel drawn like Baymax and Hiro, characters from Disney's "Big Hero 6", as well as their "The Bing Bong Song", a parody of last year's hit "Closer", originally performed by The Chainsmokers & Halsey.


Znate ono kad u glavi imate sto planova o tome što biste htjeli ili trebali nacrtati, do te mjere da vam prekipi i ne osjećate se sposobni išta nacrtati i onda kao grom iz vedra neba dođe ideja koju jednostavno morate ostvariti? To mi se upravo dogodilo s YouTuberima koji su prošli tjedan poharali društvene mreže svojom obradom prošlogodišnjeg hita "Closer" koju izvode The Chainsmokers & Halsey. Spomenuti vloggeri su Christine Sydelko i Elijah Daniel, koji su svoju poznatu frazu "bing-bong" upotrijebili tako da, osim što snime spot identičan originalnom, ubace samo te dvije riječi u cijelu pjesmu. Tako je nastala "The Bing Bong Song", za koju spot možete pogledati na kraju ovog posta.

E, sad, zašto Disneyev (tj. Marvelov) Big Hero 6? Ne znam, ta slika Baymaxa i Hira iz spomenutog crtića mi je došla kao naručena. Christine i Elijaha (Eliju? Dunno...) nije bilo teško nacrtati, jer i oni poput crtanih likova često nose istu odjeću (pogotovo Christine) i ne mijenjaju previše stil. A moram priznati i da mi je bilo drago crtati nešto iz crtanog filma i ne morati se truditi da izgleda poput prave osobe (to je moja vječita borba kad trebam izabrati stil kojim ću crtati, pa na kraju opet ispadne da silom pokušavam imitirati stvaran izgled, a za to još nisam potpuno sposoban). Uglavnom, kao i uvijek, slijedi moj WIP u četiri koraka, tek tako da se malo upoznate s procesom:


Christine i Elijah, kao pravi millennialci imaju puno pratitelja na društvenim mrežama, tako da ne moram ni spomenuti što se dogodilo samo u prvoj minuti nakon što sam istu sliku objavio na Twitteru. Čak sam pomislio da će mi se mobitel pokvariti od silne vibracije i non-stop notifikacija! Šalim se, ali morao sam ih isključiti, jer tako nešto nisam još nikad doživio. Evo, dolaze i sad, dok ovo tipkam. Ne znam postoji li nekakva statistika, ali mislim da je brojka retweetova i komentara prošla već koju stotinu. Zapravo, to i nije loša samopromocija, ali vidjet ćemo kako će se to još razvijati. Već mi daje ideju za neki novi projekt, hmmm...

Za sam kraj ostavljam vam obećani video, uz koji ćete se, vjerujem, barem malo zabaviti, pogotovo ako znate originalnu pjesmu i spot.

Do idućeg crtanja!